حوزه های علمیه خواهران راه تربیت نسل هایی عالم ،آگاه و روشنگر

شناسه خبر : 61592

1397/04/02

تعداد بازدید : 346

حوزه های علمیه خواهران راه تربیت نسل هایی عالم ،آگاه و روشنگر
حسن حمزه زاده

آنچه باید پیش از هر چیزی درباره‌ اش صحبت کنیم مساله تاثیر زنان بر مسیر حرکت یک جامعه است. هیچ انسان منصف و منطقی‌ ای نیست که منکر این تاثیر باشد و نقش زنان را در جامعه سازنده و هدایت‌ کننده نداند. این اندیشه و فلسفه در نگاه اسلام و تشیع جعفری بیش از هر تفکری جلوه پیدا می‌ کند. نظام جمهوری اسلامی ایران نیز با توسل به چنین اندیشه بلندنظرانه‌ ای توانسته جایگاه زن را درک و آن را ارتقا بخشد. یکی از جلوه‌ های این ارج نهادن به مقام زن، در تاسیس و راه‌ اندازی حوزه‌ های علمیه خواهران نمایان است. 

با قطعیت می‌گوییم در هیچ جای دنیا، نهاد و تشکلی مانند حوزه علمیه خواهران وجود ندارد که با دقت و حساسیت و در چنین سطح وسیعی به مساله تربیت زنان بپردازد. حوزه علمیه خواهران اقدام عملی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای قرار دادن زن در جایگاه شایسته خودش است. همین‌که امام راحل‌ مان پیش از انقلاب و بلافاصله پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به راه‌ اندازی حوزه علمیه خواهران تاکید کردند، نشان از جایگاه ویژه زن در اندیشه اسلامی و انقلابی ایشان دارد. در پی این باید یاد کنیم از تاکیدات متعدد رهبر معظم انقلاب که همواره این نکته را به ما گوشزد می‌کند که توجه و تمرکز بر مساله حوزه‌ های علمیه خواهران باید بیشتر از قبل باشد. تربیت زنانی عالم و آگاه به معارف دینی، امینت دادن است به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و جامعه‌ ای که در آن زندگی می‌ کنیم. 

تشکیل جامعه خیّرین حوزه‌ های علمیه خواهران پس از گذشت بیست سال از تاسیس حوزه علمیه خواهران‌، گامی در راه توسعه این نهاد مردمی است. ورود خیّرین به مساله حوزه‌ های علمیه خواهران به این معناست که عموم مردم دریافته‌ اند که مساله تربیت و پرورش زنان باید از حالت محدود خارج شود و به صورت ملی درآید. هرچند توسعه فیزیکی حوزه‌ های علمیه خواهران تاکنون به حد مطلوب رسیده است، اما برای درگیر کردن همه ملت، همچنان راه درازی در پیش داریم و ورود خیّرین امیدی برای گسترش این اندیشه است. 

فصلنامه مهربانان در معرفی خیّرینی که پای در راه کمک به مردم کشور عزیزمان نهاده‌ اند از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است. اما مساله خیّرین حوزه‌ های علمیه خواهران، از تمام موارد پیشین حیاتی‌ تر و مهم‌ تر است. زیرا خیّرین این حوزه، در حال تربیت انسان و در نگاهی جامع‌ تر در حال تربیت نسل‌های آینده هستند. با توجه به این مساله و با عنایت به اهداف تعریف شده مجمع خیّرین کشور، معرفی خیّرین فعال در این حوزه و ارائه برنامه‌ های در حال اجرا و آتی این مجله، همانند گسترش اندیشه خیر است. 

کار خیر در زمینه حوزه‌ های علمیه خواهران، معنا دادن به حضور زن در جامعه است. در جهانی که اندیشه‌ های منحط سعی دارد جلوه دینداری را مخدوش کند و زن را به عنوان هدف در مرکز تهاجمات خود قرار داده، تلاش برای ارتقای سطح زنان یک جامعه و فرستادن آنها به خط مقدم نبرد با دشمن، به این معناست که نه تنها بانوی ایرانی و زن مسلمان، آسیب‌ پذیر نیست بلکه خود پیشگام مبارزه و حفظ جامعه از توطئه‌ های شوم دشمنان قسم‌ خورده اسلام و انقلاب است. حضور خیّرین در گسترش مادی و معنوی حوزه‌ های علمیه خواهران جدای از بحث‌ های ذاتی امر خیر و سوق دادن جامعه به سمت مهربانی و همدلی و ترویج دین مبین اسلام، حاکی از آن است که خیّرین این مهم را دریافته‌ اند که بزرگترین و توانمندترین نیروی مقابله با دشمن، همین زنان هستند، همان‌ طورکه در طول هشت سال دفاع مقدس اگر شکیبایی و ایستادگی و رشادت مادران و همسران شهدا نبود، اینک نمی‌توانستیم با چنین آسودگی‌ای از اعتلای نام کشوری سخن بگوییم که نام مقدس اسلام بر قله‌ های موفقیت آن جلوه‌ گر است. زنان و مردان ایرانی با الگو قراردادن و تمسک جستن از بانوان روشنگر و دانایی چون فاطمه‌ زهرا(سلام‌الله‌علیها) و حضرت زینب‌ کبری(سلام‌الله‌علیها) پای در راهی نهاده‌اند که بی‌ شک در ظهور حضرت موعود(عجل‌الله‌فرجه) موثر خواهد بود. نسل فردای ایران به همت خیّرین و حضور بانوان جامعه، نسلی عالم، آگاه و روشنگر خواهد بود و مسیر اسلام و انقلاب و ظهور را هموار و ممکن خواهد کرد. 

حسن حمزه‌زاده

بازرس و مدیر روابط عمومی مجمع خیّرین کشور